Hoe kan ik een Omeka S module installeren?

Om een Omeka S-module te installeren, volg je de volgende stappen:

1. Download de module: Ga naar de Omeka S-modules pagina en zoek de module die je wilt installeren. Download het zipbestand van de module naar je computer.

2. Upload de module: Pak het zipbestand uit en upload de uitgepakte modulemap naar de modules map in je Omeka S-installatie op je webserver. Dit kan meestal worden gedaan met behulp van een FTP-client, zoals FileZilla, of via de bestandsbeheerinterface van je webhostingpaneel.

3. Ga naar het Omeka S-dashboard: Log in op je Omeka S-dashboard en navigeer naar het tabblad 'Modules' in het zijbalkmenu.

4. Activeer de module: Zoek de module die je zojuist hebt geüpload in de lijst met beschikbare modules en klik op de 'Install' of 'Installeren' knop naast de module. Omeka S zal nu de module installeren en activeren.

5. Configureer de module (indien nodig): Sommige modules vereisen extra configuratie na installatie. Als dit het geval is, zie je meestal een 'Configure' of 'Configureren' knop naast de geïnstalleerde module. Klik op deze knop en volg de instructies om de module naar wens te configureren.

Houd er rekening mee dat sommige modules afhankelijkheden kunnen hebben, zoals bepaalde PHP-extensies of een specifieke versie van Omeka S. Zorg ervoor dat je de documentatie van de module leest om er zeker van te zijn dat je aan alle vereisten voldoet voordat je de module installeert.

Als je problemen ondervindt bij het installeren van een module, controleer dan de foutlogboeken van je server of neem contact op met de ontwikkelaar van de module voor ondersteuning.

De installatie van modules kan vereenvoudigd worden via de EasyAdmin module.