Wat is er voor nodig om Omeka S te hosten?

Om Omeka S te hosten, heb je een webserver nodig die voldoet aan de systeemvereisten en de juiste softwarepakketten geïnstalleerd heeft. Hier is een overzicht van de belangrijkste vereisten en softwarepakketten:

  1. Besturingssysteem: Omeka S kan worden gehost op Linux, macOS en Windows. De meeste webhostingproviders bieden Linux-gebaseerde servers aan, die een goede keuze zijn voor het hosten van Omeka S.

  2. Webserver: Een webserver zoals Apache, Nginx of Microsoft IIS is vereist om Omeka S te hosten. Apache is de meest gebruikte webserver voor Omeka S, maar je kunt ook Nginx of IIS gebruiken als je daar de voorkeur aan geeft.

  3. PHP: Omeka S vereist PHP 7.2 of hoger. Zorg ervoor dat je webserver de vereiste PHP-versie ondersteunt en dat de nodige PHP-extensies zijn geïnstalleerd, zoals mbstring, intl, gd en mysqli (voor MySQL) of pdo_pgsql (voor PostgreSQL).

  4. Database: Omeka S ondersteunt MySQL (5.6.5 of hoger) en PostgreSQL (9.5 of hoger) databases. Je moet een van deze databases installeren en configureren voor gebruik met Omeka S.

  5. Geheugen: Hoewel er geen strikte geheugeneisen zijn, wordt aanbevolen om minimaal 2 GB RAM toe te wijzen aan je server voor een optimale prestatie van Omeka S, afhankelijk van de grootte van je installatie en het aantal gelijktijdige gebruikers.

  6. Schijfruimte: De benodigde schijfruimte is afhankelijk van de omvang van je Omeka S-installatie en de hoeveelheid opgeslagen bestanden (zoals afbeeldingen, documenten, enz.). Zorg ervoor dat je voldoende schijfruimte hebt om je Omeka S-installatie en alle bijbehorende bestanden te hosten.

  7. SSL-certificaat: Het wordt sterk aanbevolen om een SSL-certificaat te installeren en HTTPS te gebruiken voor je Omeka S-installatie om de veiligheid en privacy van je gebruikers te waarborgen.

Zodra je een webserver hebt die aan deze vereisten voldoet, kun je Omeka S downloaden, installeren en configureren volgens de officiële installatie-instructies die beschikbaar zijn op de Omeka S-website: https://omeka.org/s/docs/user-manual/install/

Ook zijn er aanbieders die een geïnstalleerde Omeka S aanbieden, zie Is er ook een hosted versie van Omeka S?

U kunt commentaar op deze vraag geven