Hoe maak ik gebruik van het Termennetwerk?

Het NDE Termennetwerk streeft ernaar om terminologiebronnen, zoals thesauri, taxonomieën, classificatiesystemen en gecontroleerde vocabulaires, toegankelijker te maken voor erfgoedinstellingen zoals musea, bibliotheken en archieven. Dit helpt bij het verbeteren van de kwaliteit en uniformiteit van metadata, waardoor digitale collecties beter doorzoekbaar, uitwisselbaar en herbruikbaar worden.

Het NDE Termennetwerk geeft toegang tot een groot aantal terminologiebronnen. De Omeka S module  NdeTermennetwerk biedt soortgelijke functionaliteit als de ValueSuggest module. In een object sjabloon kun je bij het datatype één of meer terminologiebronnen selecteren. Wanneer je dit sjabloon kiest bij het maken van een nieuw item, dan kun je bij het betreffende veld een (deel van een) term invullen die dan - via het NDE Termennetwerk - in de betreffende terminologiebron wordt opgezocht. De resultaten van deze zoekopdracht worden als een lijstje gepresenteerd. Wanneer er een term gekozen wordt, dan wordt de term en de URI van deze term ingevuld.

U kunt commentaar op deze vraag geven

Gravatar
Thomas (2023-12-04 16:13)
Zit er niet nog een stap voor deze vraag? Dus: hoe importeer je uiteindelijk de NDE lees meeTermen in Omeka S?<br /><br /> <br /><br /> De video is duidelijk, maar op dit moment zie ik nog geen 'schema.org' of NDE begrippen in mij Omeka S sjabolen.
  • ~ 0 min
    ID #1033
  • 2023-06-11 20:44
  • 1 Commentaren

Beoordeel deze vraag:

0 (0 Stemmen)

Labels