Maakt Omeka S gebruik van cookies?

Ja, Omeka S maakt gebruik van cookies voor verschillende doeleinden, zoals het behouden van gebruikerssessies (bijvoorbeeld voor inloggen) en het onthouden van gebruikersvoorkeuren. De meeste van deze cookies zijn functioneel en essentieel voor de werking van de website.

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en andere toepasselijke privacywetgeving in verschillende landen vereisen dat website-eigenaren gebruikers informeren over het gebruik van cookies en, indien van toepassing, toestemming vragen voor het gebruik ervan. Hoewel de meeste cookies die door Omeka S worden gebruikt, waarschijnlijk vallen onder de uitzondering van "strikt noodzakelijke" cookies, waarvoor geen toestemming van gebruikers nodig is, is het nog steeds een goede praktijk om een cookiebeleid en/of een banner te hebben die gebruikers informeert over het gebruik van cookies op uw website.

Let op: sommige modules, thema's of aanpassingen die je aan Omeka S toevoegt, kunnen extra cookies gebruiken, bijvoorbeeld voor analytische of marketingdoeleinden. In dit geval moet je mogelijk wel expliciete toestemming van gebruikers vragen, afhankelijk van de lokale wetgeving.

Om te voldoen aan de AVG en andere privacywetgeving, is het aanbevolen om:

1. Een duidelijk en toegankelijk cookiebeleid te hebben dat uitlegt welke cookies worden gebruikt, waarom ze worden gebruikt en hoe gebruikers hun cookievoorkeuren kunnen beheren.

2. Een cookiebanner of melding weer te geven waarmee gebruikers worden geïnformeerd over het gebruik van cookies en, indien nodig, toestemming kunnen geven voor het gebruik ervan.

3. Het gebruik van niet-essentiële cookies te minimaliseren en ervoor te zorgen dat eventuele derde partijen die cookies plaatsen via je website voldoen aan de toepasselijke privacywetgeving.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de toepasselijke wetgeving in jouw land of regio en om advies in te winnen bij een juridisch expert om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan alle vereisten met betrekking tot cookies en privacy.

• ~ 0 min
    ID #1007