Gouda Tijdmachine

De Gouda Tijdmachine is een samenwerkingsverband van historische vereniging Die Goude en Streekarchief Midden-Holland. De Gouda Tijdmachine is een digitaal platform dat historische gegevens en kaarten van de stad Gouda combineert om het verleden op een interactieve en visuele manier te onderzoeken en te verkennen.

Naast een voor de Gouda Tijdmachine ontwikkeld thema worden de volgende modules gebruikt: ArkClean Url, CommentCustom VocabData Type GeometryFile SideloadIIIF ServerImage ServerInverse PropertiesMappingNDE TermennetwerkNumeric Data TypesSitemapsUniversal Viewer en URI Dereferencer.

Alle data is beschikbaar voor hergebruik als linked data (in triplestore en via standaard API in JSON-LD), IIIFgeoJSON en datadumps.

Artikels over het gebruik van Omeka S door de Gouda Tijdmachine:

• ~ 0 min
    ID #1068