Wat is het verschil tussen Omeka S en Omeka Classic?

Omeka S en Omeka Classic zijn twee verschillende versies van het Omeka-platform, ontwikkeld door het Roy Rosenzweig Center for History and New Media aan de George Mason University. Beide versies zijn ontworpen voor het beheren, presenteren en delen van digitale collecties en erfgoed, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Omeka Classic (voorheen gewoon "Omeka") is de oudere versie van het platform en is gericht op kleinere projecten en individuele onderzoekers. Het is ontworpen om eenvoudig te gebruiken en snel op te zetten te zijn, en biedt een breed scala aan plug-ins en thema's om de functionaliteit en het uiterlijk van de site aan te passen.

Omeka S (waarbij de "S" staat voor "Semantic") is de nieuwere versie van het platform, ontworpen met schaalbaarheid en linked data in gedachten. Het is meer geschikt voor grotere instellingen, zoals bibliotheken, musea en universiteiten, die meerdere projecten en collecties willen beheren en delen binnen één enkele Omeka S-installatie.

• ~ 0 min
    ID #1008