Hoe ziet de REST API van Omeka S er uit?

De REST API van Omeka S is een gestandaardiseerde interface waarmee ontwikkelaars programmatisch toegang kunnen krijgen tot en interactie kunnen hebben met de gegevens in een Omeka S-installatie. De REST API maakt gebruik van HTTP-protocollen en -methoden om gegevens op te halen, toe te voegen, bij te werken en te verwijderen.

Hier is een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de Omeka S REST API:

1. Basis-URL: De basis-URL van de Omeka S REST API heeft meestal de volgende structuur: https://je-omeka-s-domein/api

2. Gegevenstypen: De API biedt toegang tot verschillende gegevenstypen, zoals items, itemsets, media, sites en gebruikers. Om toegang te krijgen tot deze gegevenstypen, voeg je het type toe aan de basis-URL, bijvoorbeeld https://je-omeka-s-domein/api/items.

3. HTTP-methoden: De REST API maakt gebruik van standaard HTTP-methoden om te communiceren met de server, zoals:

• GET: Om gegevens op te halen, zoals het opvragen van een item of een lijst met items.
    • POST: Om nieuwe gegevens toe te voegen, zoals het maken van een nieuw item of itemset.
    • PUT: Om bestaande gegevens bij te werken, zoals het wijzigen van de metadata van een item.
    • DELETE: Om gegevens te verwijderen, zoals het verwijderen van een item of itemset.
  4. JSON-formaat: De API maakt gebruik van JSON (JavaScript Object Notation) voor de uitwisseling van gegevens. Verzoeken en antwoorden zijn meestal geformatteerd als JSON-objecten.

5. Paginering: Om grote datasets te beheren, ondersteunt de Omeka S REST API paginering. Je kunt paginanummers en het aantal resultaten per pagina opgeven in de API-verzoeken om de opgehaalde gegevens te beperken.

6. Zoekparameters: Je kunt zoekparameters toevoegen aan API-verzoeken om de opgehaalde gegevens te filteren op basis van specifieke criteria, zoals het zoeken naar items met een bepaalde eigenschap of waarde.

7. Authenticatie: Voor bepaalde acties, zoals het toevoegen, bijwerken of verwijderen van gegevens, is authenticatie vereist. Dit wordt meestal gedaan met behulp van API-sleutels, die door beheerders kunnen worden gegenereerd en aan gebruikers kunnen worden verstrekt.

Wanneer je https://je-omeka-s-domein/api opvraagt worden de beschikbare API resources getoond:

• ~ 0 min
    ID #1019

0 (0 Stemmen)

Labels