Kun je de gegevens ook exporteren?

Ja, je kunt gegevens uit Omeka S exporteren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van je behoeften en de soorten gegevens die je wilt exporteren.

1. API-export: Omeka S heeft een RESTful API waarmee je gegevens, zoals items, itemsets en andere resources, kunt opvragen in verschillende formaten, zoals JSON-LD. Je kunt een API-client of een script gebruiken om de gewenste gegevens op te halen en ze te exporteren naar een bestand of een ander systeem.

2. CSV-export: Omeka S biedt standaard geen ingebouwde functionaliteit om gegevens rechtstreeks naar CSV (Comma-Separated Values) te exporteren. Er zijn echter modules van derden beschikbaar, zoals de CSV Export-module, waarmee je items en itemsets kunt exporteren naar CSV-bestanden die kunnen worden geopend en bewerkt met spreadsheetsoftware, zoals Microsoft Excel of Google Sheets.

3. Exporteren via modules: Bepaalde Omeka S-modules bieden mogelijkheden om gegevens te exporteren in specifieke formaten of voor specifieke doeleinden. Zo kan de IIIF module bijvoorbeeld manifesten genereren voor items die IIIF-compatibele afbeeldingen bevatten.

• ~ 0 min
    ID #1023