Kun je aangeven welke gegevens wel/niet via de API gepubliceerd worden?

In Omeka S wordt de API (Application Programming Interface) gebruikt om programmatisch toegang te krijgen tot de gegevens in je Omeka S-installatie. De API stelt ontwikkelaars in staat om gegevens op te halen, te maken, bij te werken en te verwijderen met behulp van gestandaardiseerde API-verzoeken. Welke gegevens via de API beschikbaar zijn, hangt af van de configuratie en toegangsrechten.

Gegevens die via de API gepubliceerd worden:

1. Items: De metadata en bestandsinformatie van items in je Omeka S-installatie zijn toegankelijk via de API.
  2. Itemsets: Informatie over itemsets, inclusief metadata en relaties met items, is beschikbaar via de API.
  3. Media: Gegevens over mediabestanden, zoals afbeeldingen, video's en documenten, zijn toegankelijk via de API.
  4. Sites: Informatie over de geconfigureerde sites in Omeka S, zoals de titel, beschrijving en navigatie, is beschikbaar via de API.
  5. Pagina's: Gegevens over sitepagina's, inclusief de inhoud en lay-out, zijn toegankelijk via de API.
  6. Gebruikers: Informatie over geregistreerde gebruikers en hun rollen is toegankelijk via de API, afhankelijk van de toegangsrechten.

Gegevens die mogelijk niet via de API gepubliceerd worden:

1. Privaat gemarkeerde gegevens: Items, itemsets, media en andere gegevens die zijn gemarkeerd als privé, zijn mogelijk niet toegankelijk via de API voor niet-geauthenticeerde gebruikers.
  2. Specifieke velden: Afhankelijk van de configuratie kunnen bepaalde metadata-velden of eigenschappen mogelijk niet via de API worden gepubliceerd.
  3. Toegangsbeperkingen: Afhankelijk van de configuratie en toegangsrechten kunnen bepaalde gegevens, zoals gebruikersgegevens of specifieke collecties, mogelijk niet toegankelijk zijn via de API.

• ~ 0 min
    ID #1028

0 (0 Stemmen)

Labels