Wat is de functie van de IIIF Server module?

De IIIF Server-module voor Omeka S biedt ondersteuning voor het International Image Interoperability Framework (IIIF) binnen je Omeka S-installatie. IIIF is een standaard die is ontworpen om het delen, presenteren en bekijken van afbeeldingen op het web te verbeteren, en maakt het gemakkelijker om afbeeldingen uit verschillende repositories en collecties met elkaar te vergelijken en te annoteren.

De functies van de IIIF Server-module voor Omeka S omvatten:

1. Afbeeldingsserver: De module fungeert als een IIIF-compatibele afbeeldingsserver die afbeeldingen opslaat en serveert volgens de IIIF Image API. Dit stelt je in staat om afbeeldingen op een gestandaardiseerde en flexibele manier te presenteren, met ondersteuning voor zoomen, pannen, roteren en andere manipulaties.

2. Presentatieserver: De module genereert IIIF-manifesten voor items en itemsets in je Omeka S-installatie, in overeenstemming met de IIIF Presentation API. Deze manifesten bevatten gestructureerde metadata en informatie over de afbeeldingen, waardoor ze kunnen worden ingebed in IIIF-viewers, zoals Mirador of Universal Viewer, en kunnen worden geannoteerd en vergeleken met afbeeldingen uit andere IIIF-compatibele collecties.

3. Integratie met viewers: De module kan worden geïntegreerd met IIIF-compatibele viewers, zodat je de afbeeldingen en metadata van je items en itemsets op een gestandaardiseerde en interactieve manier kunt presenteren op je Omeka S-site.

4. Zoek-API-ondersteuning: Afhankelijk van de configuratie en aanvullende modules kan de IIIF Server-module ook ondersteuning bieden voor de IIIF Search API, waardoor gebruikers tekst binnen afbeeldingen kunnen doorzoeken en annoteren.

• ~ 0 min
    ID #1016