Is er versiebeheer van de object sjablonen?

Omeka S heeft geen ingebouwd versiebeheer voor object sjablonen (resource templates). Dit betekent dat wanneer je een object sjabloon bijwerkt, de vorige versie van het sjabloon wordt overschreven en je niet automatisch terug kunt gaan naar een eerdere versie van het sjabloon.

Echter, je kunt nog steeds geactualiseerde templates inladen zonder problemen, zolang je rekening houdt met het volgende:

1. Maak een back-up: Voordat je een object sjabloon bijwerkt, is het een goed idee om een back-up te maken van het huidige sjabloon. Je kunt dit doen door het sjabloon te exporteren als een JSON-bestand en dit bestand op een veilige locatie op te slaan. Op deze manier heb je een kopie van het originele sjabloon, mocht je het later nodig hebben.

2. Test de wijzigingen: Als je een geactualiseerd sjabloon inlaadt, test dan de wijzigingen grondig voordat je het sjabloon in productie gebruikt. Dit helpt je te verifiëren dat de wijzigingen correct zijn en geen onverwachte problemen veroorzaken.

3. Update de items: Houd er rekening mee dat wanneer je een object sjabloon bijwerkt, dit geen invloed heeft op de items die al zijn gemaakt met behulp van het sjabloon. Als je wilt dat de wijzigingen in het sjabloon worden toegepast op bestaande items, moet je deze items handmatig bijwerken.