Kun je op één Omeka S instantie meerdere datasets presenteren?

Ja, in Omeka S kun je meerdere datasets presenteren binnen één instantie. Omeka S is ontworpen met het doel om meerdere, afzonderlijke projecten, collecties en datasets te beheren en te presenteren binnen één enkele installatie. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van verschillende functies:

1. Itemsets: Je kunt items groeperen in itemsets, die als afzonderlijke collecties of datasets kunnen fungeren. Elk item kan tot meerdere itemsets behoren, waardoor je flexibel items kunt organiseren en presenteren op basis van je specifieke behoeften.

2. Sites: In Omeka S kun je meerdere sites maken, elk met hun eigen unieke URL, ontwerp en navigatie. Elke site kan verbonden zijn met verschillende itemsets en items, zodat je afzonderlijke projecten of datasets kunt presenteren op verschillende sites binnen dezelfde Omeka S-installatie.

3. Gebruikers en rollen: Omeka S ondersteunt meerdere gebruikers met verschillende rollen en machtigingen. Je kunt verschillende gebruikers toewijzen aan verschillende sites of projecten, zodat elk team de verantwoordelijkheid heeft voor hun eigen datasets en presentaties.

4. Modules: Je kunt modules installeren en configureren om extra functionaliteiten toe te voegen aan Omeka S, zoals geavanceerde zoek- en filtermogelijkheden, geospatiale visualisaties of extra metadata-standaarden. Hierdoor kun je op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen voor het presenteren en beheren van verschillende datasets binnen dezelfde instantie.