Is Omeka S beschikbaar in het Nederlands?

Ja, Omeka S is beschikbaar in het Nederlands. Omeka S ondersteunt meertalige installaties en biedt vertalingen voor verschillende talen, waaronder Nederlands. Wanneer je Omeka S installeert, kun je tijdens het installatieproces de gewenste taal voor de gebruikersinterface selecteren.

Als je een bestaande Omeka S-installatie hebt en je wilt de taal wijzigen, volg dan deze stappen:

1. Log in als Global Admin (Globale beheerder) op je Omeka S-installatie.
  2. Ga naar de systeeminstellingen door op het tandwielicoon in de bovenste menubalk te klikken.
  3. Zoek het gedeelte 'Global Settings' (Globale instellingen) en selecteer 'Nederlands' in het vervolgkeuzemenu naast 'Default Language' (Standaardtaal).
  4. Klik op 'Save Settings' (Instellingen opslaan) onderaan de pagina om de wijzigingen toe te passen.

Nadat je de taal hebt gewijzigd, wordt de gebruikersinterface van Omeka S weergegeven in het Nederlands, inclusief menu's, labels, knoppen en systeemberichten. Houd er echter rekening mee dat de inhoud van items, itemsets en pagina's die je handmatig hebt toegevoegd, niet automatisch wordt vertaald. Je moet zelf zorgen voor vertalingen van deze inhoud als dat nodig is.