Hoe maak ik mijn ge-OCR-de scans doorzoekbaar?

De uitwerking van deze vraag maakt gebruikt van de Omeka S moduleIIIF ServerIIIF Search en Universal Viewer.

Voor het gescande en ge-OCR-de (of ge-HTR-de) werk wordt er een Item aangemaakt. De scans en Alto XML bestanden worden als Media Items toegevoegd bij het Item. De naam van de scan moet overeenkomen met de naam van het bijbehorende Alto XML bestand (behalve de extensie).

Onderstaand voorbeeld toont het resultaat van het zoeken naar 'buuren' in het Gouda Adresboek 1885:

NB: de transcripties zijn alleen doorzoekbaar via de IIIF Search functie op de pagina van het werk zelf. Als je wilt dat de transcripties ook doorzoekbaar zijn via de algemene Omeka S zoekfunctie dan moet de inhoud van het Alto XML bestand als property wordt toegevoegd aan een Media Item.

• ~ 0 min
    ID #1034