Hoe werkt het publiceren precies?

In Omeka S kun je de publicatiestatus van je items, itemsets en sitepagina's beheren. Het publiceren van een item, itemset of pagina betekent dat het zichtbaar is voor het publiek, terwijl niet-gepubliceerde items, itemsets en pagina's alleen zichtbaar zijn voor gebruikers met de juiste machtigingen, zoals editors en beheerders.

Hier zijn enkele stappen om de publicatiestatus van verschillende onderdelen in Omeka S te beheren:

1. Items en itemsets publiceren:

• Ga naar het item of de itemset die je wilt publiceren of niet publiceren.
    • Klik op het potloodicoontje (bewerken) in de rechterbovenhoek van het item of de itemset.
    • Zoek het gedeelte 'Public' (Publiek) aan de rechterkant van de pagina.
    • Schakel het selectievakje 'Public' in om het item of de itemset te publiceren, of schakel het uit om het niet te publiceren.
    • Klik op 'Save' (Opslaan) onderaan de pagina om de wijzigingen toe te passen.
  2. Sitepagina's publiceren:

• Ga naar de site waarvan je de pagina wilt publiceren of niet publiceren.
    • Klik op het tabblad 'Pages' (Pagina's) in het sitebeheerdersmenu.
    • Zoek de pagina die je wilt publiceren of niet publiceren in de lijst met beschikbare pagina's.
    • Klik op het potloodicoontje (bewerken) naast de paginatitel.
    • Zoek het gedeelte 'Public' (Publiek) aan de rechterkant van de pagina.
    • Schakel het selectievakje 'Public' in om de pagina te publiceren, of schakel het uit om het niet te publiceren.
    • Klik op 'Save changes' (Wijzigingen opslaan) onderaan de pagina om de wijzigingen toe te passen.

Wanneer een item, itemset of pagina gepubliceerd is, kunnen bezoekers van je site deze bekijken en ermee omgaan. Als het niet is gepubliceerd, kunnen alleen gebruikers met de juiste machtigingen, zoals editors en beheerders, toegang krijgen tot die inhoud in de beheerdersinterface.

Houd er rekening mee dat publicatiestatussen onafhankelijk van elkaar zijn: het publiceren of niet publiceren van een item heeft geen invloed op de publicatiestatus van de itemset waartoe het behoort, en vice versa.