Wat is Omeka S?

Omeka S is een open source webplatform dat speciaal is ontwikkeld om erfgoedorganisaties, zoals musea, bibliotheken en archieven, te helpen bij het beheren, presenteren en delen van hun digitale collecties en erfgoed. Het platform biedt krachtige functionaliteiten voor het creëren van digitale tentoonstellingen, het beheren van metadata en het koppelen van digitale objecten, waardoor het toegankelijk en bruikbaar is voor een breed scala aan gebruikers, van kleine organisaties tot grote instellingen.

Met Omeka S kunnen gebruikers eenvoudig digitale objecten importeren, metadata toevoegen, aanpassen en beheren, en meertalige content presenteren. Het platform ondersteunt de integratie van gestandaardiseerde vocabulaires en biedt flexibele sjablonen voor het beschrijven van objecten. Daarnaast maakt Omeka S gebruik van moderne webstandaarden, zoals IIIF en JSON-LD, om interoperabiliteit en samenwerking tussen instellingen en platformen te bevorderen.

Het op linked data gebaseerde collectieregistratiesysteem Omeka S biedt een gebruiksvriendelijke en flexibele oplossing voor het beheren, delen en presenteren van digitale collecties, waardoor het de zichtbaarheid, toegankelijkheid en het hergebruik van erfgoed vergroot.

• ~ 0 min
    ID #1001