Kan ik ook diverse documentformaten tonen?

ViewerJs (module for Omeka S)

Viewer Js is een module voor Omeka S die het mogelijk maakt om gangbare documentformaten (pdf, standaard kantoorformaten) weer te geven via een lichte viewer. Ondersteunde formaten zijn:

• Portable document format (pdf)
  • OpenDocument Text (odt, fodt)
  • OpenDocument Spreadsheet (ods, fods)
  • OpenDocument Presentation (odp, fodp)

Veelgebruikte multimediaformaten kunnen ook worden beheerd, als ze door de browser kunnen worden weergegeven. Ze zijn standaard niet ingeschakeld, omdat ze native worden beheerd door Omeka S.

• Images (jpg, png, gif)
  • Audio/video (via html5)

Concreet omvat het de ViewerJS-bibliotheek, die de pdf-bibliotheek van Mozilla pdf.js en de standaard kantoorformaten integreert via WebODF. De afbeeldingen en de audio/video worden weergegeven via de browser zelf.

PDF Embed

Een Omeka S-module om PDF's rechtstreeks in bestands- of itempagina's in te sluiten. Insluiten op openbare itempagina's vindt alleen plaats als de instelling "Media insluiten op itempagina's" van de site is ingeschakeld. Voorlopig gebruikt deze module gewoon een iframe die naar het PDF-bestand wijst en vertrouwt op de browser om de weergave zelf te doen.

• ~ 0 min
    ID #1044